Кудо – съвременен и оригинален боен спорт на бъдещето

През цялата история на човечеството хората са се стремили към физическо и духовно съвършенство и са развивали военното си изкуство. Тренирали са и са се упражнявали помежду си. Тяхната цел е била предотвратяването и прекратяването на конфликти. Възникнали са бойните изкуства и различните видове стилове с различни начини за постигане на победа. В днешно време, бойните стилове губят своето значение, като такива и с това са натоварени правоохранителните органи. Бойните стилове се превръщат в бойни спортове. Един от тях, набиращ все по-голяма популярност в света е Кудо.
Кудо е контактен боен спорт, адаптиран за водене на спортен двубой, максимално приближен до реалността и с максимална степен на защита с разнообразен набор от най-ефективни техники за защита и нападение. Целта е постигане на максимална ефективност за минимално време,при минимум разход на енергия и на движения.
В Кудо се изучават и използват всички възможни похвати. Разрешени са удари с ръце и крака в краката, тялото и главата на противника, използване на колене и лакти, захвати и удари от захват, хвърляния и борба в партер. Разрешени са също и заключвания на лакътната става, ахилеса и удушаващи прийоми. Последните са разрешени само при борба в партер, а не в стойка. Кудо е единственият боен спорт включващ целия съществуващ арсенал от техники и прийоми. Състезателните схватки са едно изпълнено с много адреналин преживяване за любителите на екстремалните бойните спортове. Кудо е подходящ спорт за малки и големи!
Кудо е съвременен боен спорт, защото отговаря на всички потребности и изисквания на съвременните млади хора, които харесват и искат да придобият комплексни бойни умения.

Вашият коментар